galerie-minaur

Anii trec, pasiunea rămâne – 3 observații după derby-ul Minaur vs Steaua

Indiferent de situația în care se află handbalul local, nimeni nu poate contesta faptul că Minaur vs Steaua e derby-ul oricărei generații de băimăreni. Chiar și ieri, 12 octombrie 2017, am văzut copii de 14-15 ani care sărbătoreau cu pumnul în aer și vârstnici ce aplaudau emoționați fiecare reușită a Minaurului.

Din păcate pentru speranțele celor care visau la repetarea deznodământului din ultima întâlnire oficială, când Minaur a murit frumos, Steaua a învins cu 21-19. În timp ce adversarii încingeau hora bucuriei pe parchetul Polivalentei din Baia Mare, eu mă gândeam să aștern aici, cu permisiunea voastră,  3 observații:

  • De ce există două grupuri de suporteri care se implică activ în încurajarea Minaurului? Unii sunt îmbrăcați în tricouri albastre, au tobe multe, fac zgomot mare și întrețin atmosfera. În acest timp, partea îmbrăcată în portocaliu se agită degeaba printre localnicii care-i ignoră. Când s-a ajuns în situația atât de generoasă încât sportul băimărean să își permită mai multe galerii? Până mai ieri bătea vântul atât în sală, cât și pe stadion.

mesaje-galerie

  • Până să văd meciul de azi, am înțeles că Pierre Yves Ragot e noua senzație din lotul grupării băimărene. Să o spun pe aia dreaptă: o fi Ragot cel mai bun din lotul Minaurului, însă mie mi s-a părut că e un jucător lipsit de dorința de a învinge. Parcă a fost un Atilla Piroska pe la 40 de ani, adică sportivul plin de talent care nu are de gând să facă multe eforturi pentru a schimba soarta unui meci. Câtă nevoie ai de un jucător pe care să-l deranjezi de pe bancă doar ca să bată loviturile de la 7 m?

ragot-minaur

  • Anii trec, pasiunea băimărenilor pentru Minaur rămâne. Poți să-i distrugi iubitorului de handbal din Baia Mare câte echipe vrei, căci el va fi în tribune de fiecare dată când pe afișele din oraș va apărea numele Minaurului. Va răspunde prezent mai ales în întâlnirile cu Dinamo, Steaua sau Constanța și, în eventualitatea unor victorii, îi va ierta pe toți cei care au avut interese diferite. Că așa e el: închide ochii atunci când îi oferi performanțe.

Foto: Paul Ursachi / www.upfoto.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *