aurul-baia-mare

Aurul Baia Mare – două titluri naționale și un trofeu european în doar 2 ani

Sfârșitul lui iunie 1987. Pe arena Voința din București s-au adunat, în cadrul turneului final, cele mai bune opt echipe din țară la popice. Termometrele din sală urcau amenințător către 40 de grade Celsius, iar popicarii se duelau de dimineață și până târziu în noapte.

În ciuda condițiilor grele, sportivii de la Aurul Baia Mare au devenit din nou campioni naționali. A fost al optulea titlu cucerit de gruparea băimăreană în 11 ani.

Sus, de la stânga spre dreapta: T. Pop, O. Țâbulac, E. Gergely, A. Otavă, S. Szekely, V. Dejenițchi, L. Weisenbacher, N. Breban. jos: S. Boariu, A. Naszodi, M. Sinculici.
Sus, de la stânga spre dreapta: T. Pop, O. Țâbulac, E. Gergely, A. Otavă, S. Szekely, V. Dejenițchi, L. Weisenbacher, N. Breban. Jos: S. Boariu, A. Naszodi, M. Sinculici.

Pentru Stelian Boariu, experimentatul antrenor-jucător al Aurului, satisfacția câștigării campionatului național a fost mai mare ca niciodată, constatând că întrecerea din 1987 a fost cea mai disputată din ultima decadă.

stelian boariu

Pe peronul gării din Baia Mare, căpitanul Alexandru Naszodi și-a exprimat oboseala acumulată după maratonul de la București și bucuria creșterii în valoare a competiției pe care Aurul a dominat-o categoric în anii ‘80.

La 3 luni de la adjudecarea trofeului pus la bătaie în Divizia A de popice, Aurul Baia Mare s-a deplasat la Preșov, orașul slovac care a găzduit Cupa Campionilor Europeni la popice. Tot la Preșov și aproximativ în aceeași perioadă, Minaur s-a calificat în turul II al Cupei IHF după ce a învins formația locală, Tatran.

aurulce1986

Aurul a participat din postura de campioană europeană, dar, de această dată, a fost nevoită să se întoarcă acasă cu medalia de argint. Titlul european a mers în Republica Federală Germană, mai exact în vitrina echipei K.S.V. Olimpia Morfelden. Cu un an în urmă, nemții s-au clasat pe locul 2.

aurul-baia-mare-europa

Clasamentul final:

  1. K.S.V. Olimpia Morfelden 10.776 p.d.
  2. Aurul Baia Mare 10.738 p.d.
  3. B.K.V. Elore Budapesta 10.597 p.d.

În imaginea principală a articolului: Sus, de la stânga la dreapta – Pop, Weisenbacher, Dejenițchi, Breban, Chiorean, Țâbulac. Jos: Sinculici, Bice, Gergely, Naszodi, Boariu, Szlezinger, Rakoș, Botiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *