predau educatie media

Centrul pentru Jurnalism Independent pregătește prima generație de profesori care predă educație media

Spre finalul lunii august, cei 40 de profesori care au răspuns afirmativ programului  ”Predau educație media! – Laboratorul de educație și cultură media” inițiat de Centrul pentru Jurnalism Independent au fost convocați în localitatea Cund, județul Mureș.

Timp de 2 săptămâni, profesorii de liceu prezenți învață cum să integreze educația media în lucrul cu elevii. O astfel de inițiativă e mai mult decât binevenită, mai ales datorită faptului că profesorii se vor întoarce la catedre cu următoarele obiective:

  • tinerii să înțeleagă și să respecte rolul media într-o societate democratică
  • tinerii să distingă informația de propagandă
  • tinerii să folosească responsabil rețelele de socializare

Profesorii care se află zilele acestea la Cund conștientizează importanța educației media. Dacă fiecare dintre ei reușește să transmită cu succes cele învățate în cadrul programului fie și unui singur elev, asta înseamnă că vor exista 40 de tineri care vor apăra libertatea de exprimare și nu se vor lăsa manipulați sub nicio formă.

Concomitent cu educația media, ideal ar fi ca elevii liceelor din România să aibă acces la noțiuni de educație financiară, respectiv politică, care pot fi aplicate în viața de zi cu zi. Doar astfel ar crește prezența la vot și s-ar reduce procentul alarmant al tinerilor tentați să creadă că jocurile de noroc reprezintă o sursă de venit.

Sursă foto: facebook.com/Centrul.Jurnalism.Independent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *