DIVIZIA b-FC-BAIA-MARE

Cronică din trecut: Dubla lui Tulba a decis derby-ul cu Olimpia Satu Mare

13 decembrie 1987. Ultima etapă din turul Diviziei B a programat derby-ul orgoliilor dintre FC Baia Mare și Olimpia Satu Mare.

Pe un teren acoperit cu zăpadă, Olimpia a deschis scorul în minutul 1. Portarul Costică Miia a respins primul șut al sătmărenilor, dar Bolba a reluat în plasă din marginea careului.

Prima repriză a fost controlată în totalitate de echipa din Satu Mare. Scorul putea să ia proporții, dar apărarea dirijată de Buzgău a stăvilit pofta de joc a tripletei ofensive compusă din Czirbus, Bolba și Erdei.

După pauză, acțiunile periculoase s-au mutat la poarta Olimpiei. Chiar dacă Miriuță a fost eliminat, goana după golul egalizator s-a concretizat în minutul 63, când Tulba a înscris cu capul din centrarea lui Buciu.

În minutul 71, atacantul Gheorghe Tulba și-a trecut dubla în cont cu reușita victoriei trasă cu sete de undeva de pe la 25 de metri.

La finalul turului, FC Baia Mare a ocupat poziția a 5-a. CIL Sighetu Marmației și Minerul Baia Sprie, celelalte două grupări maramureșene din Divizia B, au încheiat anul pe ultimele două poziții din serie.

Au câștigat derby-ul cu Olimpia Satu Mare următorii jucători: Miia – Năprădean, Buzgău, Ignat, Buciu, Sabău, Mureșan, Miriuță, Vasc (46 Pinter), Tulba, Roatiș (85 Lucaci). Antrenor: Nicolae Szabo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *