FCM-Brasov-1987

Cupa Minerul 1987 – Turneu câștigat de Brașovul lui Marin Barbu

Între 15-16 august 1987, pe actualul stadion care poartă numele legendarului Viorel Mateianu, FC Maramureș Baia Mare (asta ca să respectăm denumirile istorice) a organizat o nouă ediție a Cupei Minerul.

De această dată, toate cele 3 echipe invitate la turneu au sosit de pe scena Diviziei A: Victoria București (locul 3 și participantă în Cupa UEFA), FCM Brașov (locul 13) și Flacăra Moreni (locul 15).

Prima zi a Cupei Minerul a fost dedicată semifinalelor dintre FC Maramureș Baia Mare și Flacăra Moreni, respectiv FCM Brașov și Victoria București.

Băimărenii au trecut de Flacăra Moreni cu scorul de 3-1, toate golurile fiind înscrise în repriza secundă.

În minutul 52, Năprădean a dus gazdele în avantaj din centrarea lui Buciu. La 2-0 s-a ajuns după cursa lui Dorobanțu, care a centrat excelent pentru reușita lui Boriceanu din minutul 75. Câteva zeci de secunde mai târziu, Laiș a provocat autogolul înscris cu capul de Sava. Onoarea Moreniului a fost salvată de Costel Pană.

FC Maramureș: Feher – Pinter, Buzgău, Ignat, Buciu – Laiș, Năprădean, Miriuță – Dorobanțu, Dinu Moldovan, Boriceanu. Au mai jucat: Vasc și Lucaci.

În cealaltă semifinală, brașovenii au trecut de Victoria cu 2-1.

*

În dimineața duminicii din 16 august, Victoria București a învins Flacăra Moreni cu scorul de 5-0. Trei dintre golurile bucureștenilor au fost marcate de Caciureac, fostul atacant de la FC Baia Mare și CIL Sighetu Marmației. De altfel, Caciureac a ieșit golgheterul competiției amicale.

Finala dintre FC Maramureș și FCM Brașov nu a adus nicio modificare pe tabelă după 90 de minute de joc, așa că s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. Ratarea lui Ignat a contat decisiv, astfel că brașovenii au câștigat cu 5-3 trofeul pus la bătaie.

Au înscris de la 11 m: Laiș, Năprădean, Vasc/ Kramer, Barbu, Andrași, Mandoca, Mărgărit.

FC Maramureș: Perneș – Năprădean, Buzgău, Buciu, Gorbe, Laiș, Roatiș, Lucaci, Dinu Moldovan, Miriuță, Boriceanu. Au mai jucat: Baiza, Dorobanțu, Ignat, Vasc.

Cel mai tehnic jucător al turneului a fost declarat Marin Barbu (FCM Brașov), iar diploma acordată celui mai bun portar i-a revenit lui Rotărescu de la Victoria București. Mai trebuie să precizăm că finala Cupei Minerul 1987 a fost condusă de centralul Ion Crăciunescu.

Dacă doriți, în continuare puteți să citiți despre edițiile din 1983 și 1986 ale Cupei Minerul.

În imagine se poate vedea echipa Brașovului din 1987. Sursă: craiova-maxima.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *