scrisoare

Despre FC Baia Mare în scrisoarea unui tânăr din Craiova

În vara anului 1983, după o luptă aprigă cu UTA Arad și U Cluj, FC Baia Mare a câștigat dreptul de a reveni în Divizia A după o pauză de 5 ani.

Înaintea meciului din ultima etapă cu Înfrățirea Oradea, la Baia Mare a sosit o scrisoare semnată de Florin Manea, un tânăr fotbalist de 17 ani care juca în campionatul republican pentru Universitatea Craiova.

Cu câteva runde înainte de finalul campionatului din Divizia B, tânărul jucător din Bănie s-a dus cu tupeu în vestiarul echipei mari cu următoarea întrebare: “pe cine vă doriți în Divizia A din seria a III-a?”.

Din scrisoare am aflat că Lung, Ștefănescu, Ungureanu, Irimescu, Balaci, Cămătaru și, bineînțeles, Crișan au votat pentru FC Baia Mare.

În favoarea UTA-ei Arad s-au pronunțat Negrilă, Cârțu și Țicleanu, iar Tilihoi a vrut să mențină spiritul studențesc și a ales-o pe Universitatea Cluj.

Scrisoarea entuziasmantă a lui Florin Manea s-a încheiat cu un paragraf care nu poate decât să facă cinste fotbalului băimărean:

“Cred că FC Baia Mare, în 1978/1979, a reprezentat șocul necesar trezirii unui fotbal care era pe cale să adoarmă în mediocritate.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *