minaur

Deva, 1985: „Minaur joacă pe întuneric și tot câștigă!”

Cu 3 luni înainte ca Minaur să câștige Cupa IHF la Zaporoje cu un gol marcat în ultima secundă, giuvaerul sportului maramureșean a jucat la Deva în cadrul unui turneu din Cupa României.

Chiar dacă nu s-a impus pe plan intern decât în Cupa României până în 1985, băieții lui Lascăr Pană impuneau respect indiferent de sala în care evoluau. De frica lui Maricel Voinea știau toți adversarii.

Drept dovadă, într-un meci cu Minaur disputat la turneul amintit mai sus, antrenorul echipei din Craiova a răcnit către propriul portar: „Maricel îți dă gol și din vestiar!”. Zeflemeaua nu a funcționat prea bine, căci handbaliștii băimăreni s-au impus cu 16-10.

Tot la Deva, dar într-o partidă cu Minerul Cavnic, luminile s-au stins pe la mijlocul primei reprize. A fost momentul în care un spectator a provocat râsete serioase în întunericul sălii: „Minaur joacă pe întuneric și tot câștigă!”.

*

Trecutul glorios al handbalului băimărean merită să fie adus în actualitate de fiecare dată când avem ocazia, însă prezentul nu trebuie abandonat. Noul Minaur a luat-o de jos și sunt șanse mari ca anul acesta să revină printre echipele mari ale handbalului masculin din România.

Primul meci oficial al Minaurului din 2017 va avea loc în compania tinerilor jucători de la Academia de Handbal Minaur. În tur, sportivii pregătiți de Raul Fotonea s-au impus cu 41-19.

Derby-ul local se va juca vineri, 17 februarie, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă „Lascăr Pană”.

În fotografie se poate vedea echipa Minaurului din 1985. Sursă: ProSport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *