fc baia mare vs olimpia satu mare

Divizia B, 1986: FC Baia Mare și Olimpia Satu Mare și-au împărțit victoriile

Cu două etape înainte de finalul sezonului 1985/1986 din Divizia B, FC Baia Mare s-a deplasat la Olimpia Satu Mare.

Distanța dintre locul 2 ocupat de băimăreni și liderul Jiul Petroșani era de două puncte și putea fi recuperată cu o victorie obținută pe terenul rivalilor din Satu Mare.

Gruparea sătmăreană se afla undeva pe la mijlocul clasamentului și aborda derby-ul cu FC Baia Mare fără doi jucători de bază, Pinter și Roatiș.

Cu toate acestea, orgoliul jucătorilor legitimați la Olimpia și-a spus cuvântul. Aceștia au deschis scorul în minutul 5, dar reușita a fost anulată. În cele din urmă, Melnic a înscris pentru 1-0 dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri.

Speranțele băimărenilor care trăgeau la promovarea în Divizia A au fost reaprinse de golul lui Dinu Moldovan din minutul 33.

Olimpia a marcat pentru 2-1 și 3-1 în minutele 62 și 69 prin Melnic, respectiv Csohan II, iar galeria sătmăreană a început să cânte: “Nu vă supărați pe noi că suntem mai buni ca voi!”.

Au evoluat pentru FC Baia Mare: Miia – Buzgău, Ignat, Szepi, Pașca II (28 Boca), Laiș, Sabău, Mureșan, Dinu Moldovan, Tulba, Dican (70 Boloș).

Răzbunarea

Dacă FC Baia Mare ar fi câștigat la Satu Mare, lupta pentru promovare dintre clubul maramureșean și Jiul Petroșani s-ar fi dus la nivelul golaverajului.

În aceste condiții, echipa din valea Jiului a mai avut nevoie de o singură victorie cu goluri multe pentru a fi sigură de prezența în Divizia A.

Pentru FC Baia Mare, ocazia de a răzbuna piedica pusă în sezonul precedent de Olimpia a apărut după nici două luni.

În prima rundă a sezonului 1986/1987, FC Baia Mare a primit vizita grupării sătmărene. Trebuie menționat faptul că absențele Olimpiei din întâlnirea anterioară, Roatiș și Pinter, au fost transferate, între timp, sub Dealul Florilor.

Oaspeții erau însoțiți de o galerie gălăgioasă, însă aceasta a fost redusă la tăcere de golurile înscrise de Sabău, Boriceanu și Dinu Moldovan în doar 4 minute. La scorul de 3:0, Tulba a primit cartonașul roșu ca urmare a unui gest nesportiv.

Chiar dacă aveau un om în minus, răzbunarea băimărenilor s-a făcut simțiță și în repriza secundă. Dinu Moldovan a făcut dubla în minutele 48 și 77, iar Ignat a stabilit scorul final de 6:0 după ce a driblat întreaga apărare a adversarilor.

La finalul acelui sezon, FC Baia Mare s-a clasat pe locul 2, la două puncte în spatele Politehnicii Timișoara, iar Olimpia Satu Mare pe poziția 11.

Au evoluat pentru FC Baia Mare: Feher – Pinter (78 Szepi), Boloș, Ignat, Hotea, Laiș (67 Roatiș), Sabău, Buzgău, Dinu Moldovan, Tulba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *