divizia_b_minerul_cavnic

Etapa în care divizionarele B din Maramureș au marcat 17 goluri

Divizia B, Sezonul 1986/1987

Seria a III-a din Divizia B era compusă din 18 echipe, iar trei dintre ele proveneau din județul Maramureș: FC Baia Mare, Minerul Cavnic și CIL Sighetu Marmației.

Etapa a XVI-a

Întâmplarea a făcut ca divizionarele B din Maramureș să joace acasă în această etapă. Băimărenii au primit vizita Armăturii Zalău, în Sighetu Marmației s-a deplasat Olimpia Satu Mare, iar suflarea din Cavnic a așteptat cu nerăbdare meciul cu liderul Politehnica Timișoara.

FC Baia Mare vs Armătura Zalău, scor 5:0

Singura fază periculoasă a oaspeților s-a petrecut în minutul 33. Unul dintre jucătorii sălăjeni a scăpat singur cu Feher, însă cel din urmă a îndepărtat pericolul.

Trei minute mai târziu, Roatiș a deschis scorul din pasa lui Dinu Moldovan. În minutul 42, Boriceanu a dus scorul la 2-0 după ce a driblat tot ce i-a ieșit în cale.

Cu puține secunde înainte de finalul primei părți, Alexe, portarul Zalăului, a ieșit cu mingea la picior dintre buturi și a încercat să declanșeze un contraatac. Pinter, atent, l-a deposedat și a făcut 3:0 cu un șut trimis în poarta goală de la aproximativ 45 m.

Ultimele două reușite ale trupei băimărene au fost semnate de Dinu Moldovan și Tulba.

Locul în clasament: 3

CIL Sighetu Marmației vs Olimpia Satu Mare, scor 8:1

Deși era calificată în 16-imile Cupei României, CIL Sighetu Marmației nu o ducea prea bine în campionat – locul 15 înaintea partidei cu Olimpia. Mai îngrijorător decât atât, sighetenii au pierdut cu 7-0 în etapa anterioară pe terenul Politehnicii Timișoara.

Moiș a marcat primul gol în minutul 2, iar avantajul a fost consolidat de lovitura de la 11 m transformată de Caciureac. Același Moiș a făcut dubla în minutul 25, iar Bonte, până la pauză, a mai trecut 3 goluri în contul CIL-ului.

Sighetenii au lăsat-o mai moale în partea secundă și au mai înscris doar de două ori prin Bonte și Sighiartău. Orgoliul Olimpiei a tresărit prea târziu, căci la faza golului de onoare, pe tabelă era trecut 6-0 în favoarea gazdelor.

Locul în clasament: 12

Minerul Cavnic vs Politehnica Timișoara, scor 4:0

Șocul rundei a XVI-a a venit de la Cavnic, localitate în care gazdele au înscris de 4 ori în primele 45 de minute. Și nu au făcut-o împotriva unui adversar oarecare, ci tocmai într-o confruntare cu principala favorită la promovarea în Divizia A.

Spre bucuria celor 2000 de spectatori, Cristea a modificat tabela încă din minutul 4. Ocazii au mai fost la poarta timișoreanului Moise, însă toate acestea au fost răzbunate în cele 4 minute în care Cavnicul a înscris 3 goluri:

Minutul 26 – 2:0 Buciu a tras cu sete din apropierea careului.

Minutul 28 – 3:0 Drăgulescu a trecut în viteză de doi adversari, iar apoi a centrat pentru reușita lui China.

Minutul 30 – 4:0 Cristea a înscris al doilea său gol după mai multe combinații reușite în jumătatea Politehnicii Timișoara.

Locul în clasament: 14

sursă foto: forum.druckeria.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *