Naționala României din Preliminariile pentru Campionatul Mondial din 1986. Sursă foto: sport.ro

FC Baia Mare a disputat două amicale puternice în vara anului 1985

În vara anului 1985, atmosfera din sânul microbiștilor băimăreni era dezolantă. FC Baia Mare a retrogradat din Divizia A, iar viitorul apropiat aducea doar meciuri solicitante din al doilea eșalon.

Pentru a-i apropia pe suporteri, dar și pentru a testa comportamentul echipei în meciuri deosebit de grele, conducătorii s-au dat peste cap în încercarea de a programa două amicale de lux.

*

Prima tatonare le-a ieșit. Profitând de faptul că Tatabanya, reprezentanta campionatului maghiar în Cupa Cupelor, se pregătea la Mogoșa, oficialii clubului băimărean au perfectat amicalul pentru data de 16 iulie.

Gruparea maghiarã, având în lot și câțiva internaționali, s-a prezentat sub Dealul Florilor la termenul fixat. Așteptată de peste 2000 de spectatori curioși, Tatabanya nu s-a împacientat la golul înscris de Dinu Moldovan în minutul 10 al partidei.

Mai mult decât atât, ungurii au restabilit egalitatea prin Kiprich cu 5 minute înainte de pauză. Același jucător a realizat tripla în minutele 66 (din 11 m) și 85. La ultima fază a meciului, Nagyi a învârtit cuțitul în rană și a marcat pentru 4-1.

 FC Baia Mare: Mia, Pinter, Raț, Condruc, Weissenbacher, Mureșan, Sabău, Lucaci, Szepi, D. Moldovan, Drăgulescu. În repriza a II-a au mai intrat: Feher, Tãtăran, Ignat, Selegean, Buzgău, Dican, Irimuș.

 **

Aflată la Sovata, unde pregătea jocurile din preliminariile CM din Mexic (1986), naționala României a binevoit să vină la Baia Mare pentru a-și măsură forțele cu o divizionară B.

fc baia mare-amicale

Partida amicală a avut loc pe 23 iulie, iar fluierul de start s-a lăsat așteptat până când s-a încheiat confruntarea de old-boys dintre o selecționată locală de foști jucători și o echipă care avea în componența sa nume precum Lucescu, Rădulescu, Ștefănescu sau Necula Răducanu.

Pe parcursul meciului de old-boys, loturile celor două echipe care evoluau în galben, respectiv în alb, s-au amestecat. În cele din urmă, formația celor echipați în galben s-a declarat învingătoare cu scorul de 5-2.

Necula Răducanu, cel mai bun om al galbenilor, a marcat de trei ori. Celelalte goluri au fost înscrise de Mircea Lucescu și Hoffmeister, în timp ce onoarea învinșilor a fost salvată de dubla lui Koller.

În meciul vedetă, tricolorii au învins FC Baia Mare cu 4-1. Jucătorii pregătiți de Miki Szabo și Ioan Onciu au rezistat mai bine de o oră, dar apoi au încasat trei goluri în 6 minute de la Belodedici, Hagi și Coraș. Ultimul a mai punctat în minutul 87, în timp ce pentru băimăreni a înscris tânărul atacant Drăgulescu.

FC Baia Mare: Mia, Szepi, Boloș, Tãtăran, Buzgău, Lucaci, Condruc, Mureșan, Năprădean, D. Moldovan, Selegean. Au mai jucat: Feher, Sabău, Drăgulescu, Hotea, Locli.

România: Cristian, Negrilã, Zare, Ungureanu, Balint, Iorgulescu, Gabor, Klein, Văidean, Boloni, Burchel. Au intrat pe parcurs: Moraru, Lung, Ștefănescu, Belodedici, Mateuț, Lăcătuș, Hagi, Rednic, Coraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *