ucraiova1986

Iulie 1986 – FC Baia Mare pierde cu U Craiova într-o partidă amicală

La începutul lui iulie 1986, FC Maramureș Baia Mare a ratat promovarea în Divizia A la mustață. Deși era la egalitate de puncte cu Jiul, gruparea din Petroșani a primit biletul pentru prima divizie ca urmare a golaverajului superior.

În mai puțin de o lună, gruparea băimăreană a dat startul pregătirilor pentru sezonul 1986/1987. De îndată ce au fost instalați Kraus și Onciu pe banca tehnică, președintele Koller a anunțat amicalul de acasă cu U Craiova – programat pentru data de 30 iulie.

U Craiova a venit la Baia Mare din postura de participantă în Cupa UEFA, competiție din care a eliminat-o pe Galatasaray în prima rundă. În următorul tur, oltenii au fost eliminați de scoțienii de la Dundee. Ulterior, formația scoțiană s-a calificat în finala Cupei UEFA din respectivul sezon.

În ziua meciului cu Universitatea, pe stadionul băimărean s-au adunat peste 4000 de spectatori. Nu aveau în fiecare zi ocazia de a vedea la treabă una dintre cele mai bune formații din România.

Prima repriză le-a aparținut în totalitate jucătorilor din Craiova. Tabela a fost modificată în minutul 4 de Irimescu, iar Rada și Gheorghe Popescu au dus scorul la 3:0 după o jumătate de oră de joc.

La reluare, Dinu Moldovan a redus din diferență. Ultimul gol al partidei a fost înscris în minutul 62 de Tulba. Atacantul revenit de la Dinamo a punctat de la 11 m pentru o înfrângere onorabilă suferită de FC Maramureș Baia Mare.

Au evoluat:

FC Maramureș Baia Mare: Perneș – Pinter, Boloș, Buzgău, Laiș, Ignat, Roatiș, Dican, D. Moldovan, Tulba. Boriceanu. Pe parcurs au mai intrat: Feher, Mureșan, Năprădean, Petran și Szepi.

U Craiova: Lung – A. Popescu, Cioroianu, Tilihoi, Ungureanu, G. Popescu, Irimescu, Rada, Mănăilă, Geolgău, Bîcu. Au mai jucat: Racolțea, Bica, Badea, O. Popescu, Stănescu.

Arbitrajul a fost asigurat de brigada băimăreană formată din Piștea, Bretan și Alexandrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *