suporteri-fc-baia-mare

Știre din 1986: fostul sediu al FC Baia Mare, dat în folosința suporterilor

Pe la jumătatea lunii octombrie din 1986, FC Baia Mare nu o ducea prea bine în campionatul Diviziei B. După opt etape, formația băimăreană era pe locul 7 în clasament – departe de pozițiile care duceau în prima divizie.

Atmosfera tensionată era întreținută și de atacurile presei locale la indolența suporterilor. Ziariștii își doreau o galerie care să încurajeze clubul băimărean în momentele grele ale jocului, dar din tribune se auzeau doar aplauze sau huiduieli.

În ciuda acestui aspect mai puțin lăudabil, conducerea echipei FC Baia Mare a decis să întrețină în continuare o relație bună cu suporterii care asigurau, totuși, o parte semnificativă din bugetul necesar atingerii performanțelor dorite de întreaga suflare a orașului.

Ca atare, eforturile oficialilor conduși de președintele Alexandru Koller au dus la inaugurarea unui spațiu destinat suporterilor băimăreni situat pe locul vechiului sediu al clubului – strada Minerilor nr. 11, adică adresa pe care funcționează, în prezent, Casa Căsătoriilor.

Acolo își petreceau timpul liber susținătorii grupării FC Baia Mare. Comentau ultimele meciuri, îi așezau la stâlpul infamiei pe unii dintre jucători, altora le închinau poezii, iar pe urmă jucau șah și puneau țara la cale. Zilnic. De la ora 10:00 până la ora 19:00.

Pe termen lung, respectul acordat celor din tribune și-a atins scopul. Ușor timidă pe la începutul anilor ’90, galeria băimăreană s-a organizat și a început să se facă auzită pe stadioanele din primele două divizii.

*

Pe cât erau de prețuiți suporterii băimăreni în trecut, pe atât de ignorați au fost în ultimii ani de personaje care și-au urmărit doar propriile interese.

Comparația dintre trecut și prezent devine și mai tristă când mă gândesc la zilele friguroase în care vopseam steaguri sub tribunele stadionului „Viorel Mateianu” sau la lejeritatea cu care s-a renunțat la 3 echipe de fotbal în ultimii 6 ani.

sursă foto: grupponord.blogspot.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *