handbal

Handbal masculin – În jur de 1500 de spectatori la derby-ul dintre Sighetu Marmației și Borșa

În urmă cu câteva decenii, în Maramureș se organizau campionate de handbal la care participau echipele de masculin și feminin ale diferitelor secții sportive. 

Competiția județeană de handbal masculin a stârnit multe orgolii în rândul participanților influențați, în mod deosebit, de performanțele răsunătoare ale Minaurului.

Presărate cu diferite incidente de-a lungul sezonului, întrecerile handbalistice dintre Sighetu Marmației și Borșa erau considerate printre cele mai captivante din campionatul județean.

Un exemplu concret poate fi scos din contextul sezonului 1984/1985, când I.S. Sighetu Marmației și Minerul Borșa, grupări înscrise în seria Onoare, s-au întâlnit în cadrul etapei a X-a.

Atmosfera de derby s-a simțit cel mai bine în tribune, unde au luat loc în jur de 1500 de spectatori. La partida din Sighetu Marmației a făcut deplasarea și un grup de 150 de susținători borșeni.

Încurajate în permanență de galeria care avea în componență tălăngi și un taraf de muzică populară, gazdele au prestat un joc dur, acumulând, până spre final, un total de 18 minute de eliminare.

În cele din urmă, crâncena dispută dintre sigheteni și borșeni s-a terminat în favoarea gazdelor, scor 23-16. La pauză, tabela a indicat 13-5 pentru formația gazdă. Remarcații meciului au fost sighetenii Grigoriu și Apan, cu câte 7 reușite, respectiv Pricop, autorul a 6 goluri înscrise pentru Minerul Borșa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *