amical - olimpic - baia mare

Premieră în Baia Mare – Amical între olimpicii României și cei ai Republicii Democrate Germane

Pe 23 aprilie 1986, stadionul din Baia Mare a găzduit partida amicală dintre selecționata olimpică a României și cea a Republicii Democrate Germane.

În deschiderea partidei internaționale au evoluat FC Maramureș Baia Mare și CIL Sighetu Marmației, reprezentantele județene din Divizia B. Atacanții Tulba, Dinu Moldovan și Drăgulescu au înscris pentru o victorie categorică obținută de favoriții publicului.

În vederea confruntării cu naționala germană, antrenorii Cornel Drăgușin și Tănase Dima au trimis în teren următoarea formație:

Speriatu – M. Marian, Stancu, Ștefan (62 Zare), Varga, Țicleanu, Dragnea, Bîcu, Văidean (70 Jurcă), Augustin, Orac.

Celor peste 5000 de spectatori le-au fost oferite multe faze spectaculoase, dar tabela de sub Dealul Florilor nu a fost modificată de-a lungul celor 90 de minute.

Cea mai mare ocazie a României a fost irosită în minutul 87 de Augustin, a cărui lovitură de cap s-a dus puțin pe lângă bară. De cealaltă parte, Pastor a irosit trei situații din care putea să-l învingă pe Speriatu.

Pentru Republica Democrată Germană au evoluat:

Heyne, Krauster, Peschke, Pahlke, Ksienczyk, Krass (82 Keller), Lieberman, Boger (82 Doring), Mathes (85 Schulz), Pastor, Doll (87 Busse).

Prima întâlnire olimpică din localitate a fost condusă de la centru de maghiarul Hartman. Acesta a fost ajutat de tușierii băimăreni Cagula și Ghergheli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *