minerul-borsa

Scurt istoric – Minerul Borșa, una dintre echipele maramureșene abonate la Divizia C

În anii de dinaintea căderii comunismului, Minerul Borșa era o prezență aproape constantă în una dintre seriile Diviziei C. De altfel, prima promovare a borșenilor în eșalonul al treilea datează din 1972.

În intervalul cuprins între anii 1972 – 1985, Minerul Borșa a retrogradat o singură dată în campionatul județean, lipsind din Divizia C timp de trei sezoane.

A doua retrogradare a clubului maramureșean a survenit în sezonul 1984/1985.

Gruparea de la poalele Rodnei a încheiat întrecerea fotbalistică din seria a X-a pe ultima poziție, căzând în județeană la braț cu Mecanica Sighetu Marmației.

În sezonul 1985/1986 din campionatul județean de fotbal, jucătorii Minerului Borșa s-au luptat cu mai vechile cunoștințe de la Mecanica Sighetu Marmației pentru supremația din seria Nord.

În cele din urmă, echipa borșenilor pregătită de cuplul Ion Szilaghi și Viorel Cherecheș s-a calificat în finala județeană în care a ajuns și Unirea Seini, câștigătoarea seriei Sud.

În finală, Unirea Seini a condus la pauză cu 1-0, dar Minerul Borșa a revenit la 3-1 prin golurile înscrise de Vaida, Bud și Vențel. Suspansul a fost întreținut de golul Seiniului din minutul 82, însă Minerul și-a respectat blazonul și a devenit campioana Maramureșului.

Tragerea la sorți a decis ca vecinii de la Foresta Satu Mare să iasă în calea Minerului Borșa, iar meciului decisiv din barajul pentru promovare să se dispute în orașul maramureșean.

Partidele din dubla cu sătmărenii au fost câștigate cu scorul de 1-0, iar Minerul Borșa a promovat în Divizia C. La Satu Mare a marcat Năprădean, iar acasă, în fața a peste 1000 de spectatori, golul victoriei a fost înscris de Podeanu.

minerul borsa divizia c

Minerul Borșa: Ardelean, Trei, Vaida, Tomoioagă, Vereș, Timiș, Jurcuț, Rațiu, Tomșa, Bud, președintele I. Lungu, antrenorul Szilaghi, Roșca, Ferenczi, Legian, Năprădean, Hojda, Podeanu, Opriș, Cotos, Vențel, Lupan. Foto: Gh. Albu.

2 răspunsuri la „Scurt istoric – Minerul Borșa, una dintre echipele maramureșene abonate la Divizia C”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *