divizia-c

Sighetu Marmației – Forestierii de la CIL și mecanicii de la ISSM, colegi de serie în divizia C

Fotbalul din Sighetu Marmaţiei a fost prezent la nivelul celui de-al treilea eşalon valoric încă din anii ’30. Când lipseau din Divizia C, pe sigheteni îi găseai în B, îmbrăcaţi în tricourile sponsorizate de Combinatul local de Industrializare a Lemnului.

Apogeul fotbalului sighetean a fost atins în sezonul 1984/1985, când două echipe din localitate au fost incluse în seria a X-a din divizia C. Prima formaţie era deja cunoscuta CIL, iar a doua a fost compusă din mecanicii de la ISSM, campionii judeţului Maramureș.

Înainte de startul sezonului, CIL Sighetu Marmaţiei a fost preluată de Dorel Cupşa, fostul antrenor al lotului de tineret-speranţe de la FC Baia Mare. Vicecampion naţional la respectiva categorie, Cupşa şi-a convins câţiva elevi să ia drumul Sighetului pentru a pune umărul la promovarea în Divizia B. Echipa ISSM era pregătită de Mihai Buxban.

Prima parte a sezonului a fost una deosebit de bună pentru CIL, formaţie care a terminat turul pe primul loc, fără nici o înfrângere. Distanţa faţă de locul 2 era de 9 puncte, iar golaverajul de 35-6 le-a dat speranţe mari în privinţa returului.

ISSM s-a descurcat onorabil în tur. Cu 13 puncte acumulate, echipa nou promovată s-a clasat pe locul 13. Cu toate acestea, mecanicii n-au avut o iarnă liniştită, ci una petrecută cu gândul la evitarea retrogradării.

În retur, CIL Sighetu Marmaţiei a cedat în 7 din cele 15 etape rămase. Cu toate acestea, gruparea pregătită de  Cupșa a revenit în B după o pauză de 2 sezoane.

Colecţia de puncte a celor de la ISSM s-a îmbogăţit până la finalul sezonului cu încă 15. Zestrea de puncte nu a fost suficient de bogată pentru a rămâne în Divizia C. Deşi era la egalitate de puncte cu alte 3 formaţii, ISSM s-a clasat pe penultima poziţie şi a retrogradat în judeţeană alături de Minerul Baia Borşa.

sursă foto: romaniansoccer.ro

2 răspunsuri la „Sighetu Marmației – Forestierii de la CIL și mecanicii de la ISSM, colegi de serie în divizia C”

  1. robbie

    @cotos: toate acestea erau pepiniere excelente pentru FC Baia Mare. cum apărea vreunul mai răsărit, era adus degrabă sub Dealul Florilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *