Stadion-mateianu

Dragă stadion ”Viorel Mateianu”, mă bucur că te-am revăzut

Ieri, 19 mai, începând cu ora 17:00, iubitorii fotbalului băimărean au avut o întâlnire pe stadionul ″Viorel Mateianu″ cu cei care încântau cândva tribunele din primele două ligi cu goluri spectaculoase.

În poartă l-am văzut pe Alin Bota, ultimul portar din istoria echipei FC Baia Mare. Printre fundași l-am zărit pe Dorin Toma și determinarea care îmi amintea de anii când dirija apărarea celor de la CFR Cluj.

De la mijloc în sus, Miriuță, Buia, Vasc și Piroska au demonstrat încă o dată, dacă mai era cazul, de ce erau favoriții tribunelor băimărene. Alături de ei, muncitori și neobosiți cum îi știm cu toții, i-am zărit pe Petrovan și Negrea.

Brigada de arbitri parcă a fost adusă din anii ′90 ai Diviziei A: Salomir la centru, iar Szekely și Marchiș în rolul de tușieri ai unei partide desfășurate fără incidente.

De cealaltă parte au fost jucătorii de legendă ai Olimpiei Satu Mare, rivala de o viață a Băii Mari. Printre cei mai cunoscuți nouă îi putem aminti pe Nastai, Bolba, Ritli, Fabian și Csik.

Prin tribune au fost prea puțini spectatori. Cred că vreo 200 de persoane s-au înghesuit să-i vadă pe cei mai buni jucători din ultimii 30 de ani ai fotbalului local. Ce-i drept, reeditarea derby-ului de altădată nu a fost suficient de mediatizată de presa locală (nimic nou).

Pe teren, lucrurile au stat în felul următor:

Până data viitoare, mai adăugăm la istoria fotbalului local și povestea amicalului de ieri în care foștii fotbaliști ai echipei FC Baia Mare și-au respectat blazonul și au învins Olimpia Satu Mare cu scorul de 5-2.

Dragă stadion stadion ”Viorel Mateianu”, sper că la viitoarea întâlnire te voi revedea din postura de suporter al echipei locale, indiferent sub ce nume va activa și în ce ligă va evolua. E păcat de bătrânețea ta să rămâi așa singur și părăsit de toți cei cărora le-ai oferit atâtea amintiri plăcute.

2 răspunsuri la „Dragă stadion ”Viorel Mateianu”, mă bucur că te-am revăzut”

  1. cotos

    Păcat de ziua și ora de disputare. 100% erau mai mulți dacă meciul era organizat sămâbătă sau duminică.

  2. robbie

    @cotos: de acord, dar amintește-ți că mergeam la meciurile din liga a III-a care erau organizate tot cam pe la aceeași oră. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *