Suporterii băimăreni plătesc prețul unei rușini istorice

În ultimii ani ai comunismului, s-a întâmplat ca Baia Mare să fie reprezentată în primele 4 ligi de fotbal ale țării de 6 echipe.

Prima era FC Baia Mare, o prezență constantă în Divizia B și în fazele superioare ale Cupei României. Mai mult decât atât, băimărenii erau considerați printre principalii candidați la promovarea în A înaintea fiecărui sezon.

Iar în Divizia C erau băieții de la Cuprom. Urmașa Phoenixului nu avea rezultate deosebite, însă nici nu ne făcea orașul de rușine. În plus, Cupromul era un refugiu bun pentru jucătorii care nu aveau loc la FC Baia Mare sau la Minerul Cavnic.

În campionatul județean, a fost o vreme în care Baia Mare și-a trimis nu mai puțin de 4 formații. De obicei, fruntași erau cei de la Simared. Pe urmă veneau jucătorii de la Electrica, iar plutonul era completat de Olimpia și echipa secundă a FC Baia Mare.

Mai rușinos de atât nu se poate

Acum s-a ajuns într-o situație deplorabilă. Sezonul 2016/2017 a început fără nicio echipă de fotbal din orașul nostru pe hartă. Nu există nici măcar în liga a V-a o grupare care să aibă sediul în Baia Mare.

Și vă amintiți că tot noi eram cei care ne băteam cu pumnul în piept pentru a susține sus și tare că suntem a doua capitală a sportului românesc?

Ei bine, acum ne vom considera norocoși dacă vom vedea pe stadionul „Viorel Mateianu” derby-ul din liga 3 dintre Recea și Ulmeni.

Înainte citeam avancronici care ne ofereau detalii despre confruntările de tradiție dintre Baia Mare și U Cluj, UTA sau Olimpia Satu Mare.

Acum ce vom citi prin ziare sau site-uri? Care echipă a fost mai puternică pe maidanele din Maramureș dintre Recea și Ulmeni?

Ne trezim?

Totuși, eu sper că suporterii băimăreni se vor trezi la realitate după ce vor plăti prețul rușinii istorice.

Se spune că istoria se repetă, însă aici nu e cazul. De când avem fotbal între granițele patriei, Baia Mare a fost mereu acolo. Prima, a doua, a treia sau a patra ligă. Nu contează. Am fost pe hartă și lumea a vorbit despre noi.

Acum suntem condamnați să intrăm în anonimat. Temporar? Depinde doar de noi, căci de la suporterii care au răgușit în peluză trebuie să vină inițiativa unui început fără sfârșit.

Consider că e timpul să urmăm exemplele recente oferite de Petrolul, Farul sau Oțelul. Se poate. Avem timp până vara viitoare ca să punem bazele unei echipe curate și care să fie iubită și de strănepoții noștri.

sursă foto: actualmm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *