vasile_miriuță

La 18 ani, Vasile Miriuță a debutat în Divizia B în tricoul lui FC Baia Mare

Pe la începutul anului 1987, Vasile Miriuță, pe atunci un mijlocaș promițător în vârstă de 18 ani, a lăsat Minerul Baia Sprie, liderul seriei a X-a din Divizia C, pentru FC Baia Mare – o echipă care trăgea la Divizia A.

Elev în clasa a XII-a la un liceu din Baia Sprie, Miriuță a fost adus pentru a suplini golul lăsat de Feri Dican în rândul mijlocașilor din lotul băimărean.

Încurajat de antrenorii Szabo și Onciu, Miriuță a înscris două goluri în perioada de pregătire. Ambele reușite au fost consemnate într-o dublă amicală susținută în compania Armăturii Zalău.

*

În divizia B, Vasile Miriuță a debutat încă din prima etapă a returului, într-un derby al nordului disputat la Satu Mare.

Chiar dacă scorul era 1-0 pentru Olimpia și în tribune se aflau peste 15000 de spectatori, inclusiv câteva mii de băimăreni, doctorul Nicki Szabo a efectuat schimbarea Miriuță – Laiș în minutul 80.

Nu a avut timp suficient să-și etaleze calitățile, însă a trăit la fața locului bucuria golului egalizator marcat de Buzgău în minutul 89. Cu siguranță a sprintat alături de ceilalți colegi pentru a-l felicita pe Buzgău, autorul unui șut imparabil trimis la colțul lung după ce a preluat pe piept centrarea trimisă de Sabău.

Sub Dealul Florilor, actualul antrenor de la CFR Cluj a profitat de accidentarea lui Mureșan și a apărut în fața propriilor spectatori în minutul 43 al partidei cu UTA Arad, scor 7-1.

sursă foto: libertatea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *