Vin vremuri grele pentru suporterii romani

Dupa ce Senatul a respins-o in aprilie 2010, deputatii au aprobat, astazi, cu majoritate covarsitoare, 235 de voturi “pentru”, un vot “impotriva” si doua “abtineri”, propunerea legislativa a deputatului PDL Alin Trasculescu privind combaterea violentei in sport. [de aici]

Ce prevede aceasta propunere legislativa? Pedeapsa cu inchisoarea pentru suporterul care indrazneste sa se prezinte la meci cu un fular, mesaj sau un steag de gard. Evident, de pedeapsa nu scapa nici suporterul care este prins cu o torta sau o fumigena.

Fara alte introduceri, vreau sa stiti ca azi, 16 decembrie 2011, a murit fenomenul ultras din Romania. De azi inainte, romanii o sa mearga la meciuri precum la teatru. Se vor auzi doar aplauze si timide incercari de sustinere. Nu o sa mai vedeti pic de culoare in peluze. Poate ca sunt prea pesimist, insa imi doresc din tot sufletul sa ma insel.

In ceea ce ma priveste, ma bucur enorm ca aceste legi nu au intrat in vigoare cand raguseam in timpul meciurilor jucate de FC Baia Mare. Cat despre adevaratii suporteri ai celorlalte echipe din Romania, imi pare rau… Ii asteapta vremuri deosebit de grele.

10 răspunsuri la „Vin vremuri grele pentru suporterii romani”

 1. robbie

  @Adrian Eugen: fii bun si explica-mi ce vezi necivilizat in purtarea unui fular sau in afisarea unui mesaj.

 2. shadow

  asta e din cauza lu’ ala de la Petrolul care l-a lovit pe Galamaz . faci inchisoare pentru un obiect artizanal si altii care omoara 3 oameni nu patesc nimic…

 3. CristinaRa2

  Cred ca incidentul de la meciul Petrolul-Steaua a fost doar un pretext pt a fi votata. Dupa ce ca fenomenul era aproape mort, acum e si oficial. Nu mai ramane decat sa ne uitam la altii la tv.
  Daca prin civilizat inseamna sa te puna sa arunci tricolorul la gunoi la intrare pe stadion sau fularul, nu mai spun de mesaje si steaguri…mai bine prefer sa fiu „necivilizata”

 4. robbie

  @CristinaRa2: unii imi spun ca sunt prea pesimist, dar vad ca nu sunt singurul care crede ca a murit fenomenul ultras din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *