romania-serbia-baia-mare

Ziua handbalului – Pe 4 mai strigăm: „Hai, Minaur! Hai, România!”

Ziua de 4 mai începe cu meciul din optimile de finală ale Cupei României – handbal feminin – dintre CS Minaur și CSM Roman, formație clasată pe locul 5 în Liga Națională. Fluierul de start se va auzi la ora 16:30.

În condițiile în care nu suntem siguri de  promovarea fetelor de la CS Minaur în primul eșalon, întâlnirea cu CSM Roman poate fi ultima ocazie în care vedem la Baia Mare o grupare din elita handbalului feminin intern. Cel puțin până în 2018.

Cupa României e competiția în care echipele din diviziile inferioare produc surprizele care dau farmec unui sport. Recunosc, asta o știu de la fotbal. Știu că în handbal e puțin mai greu să apară astfel de miracole, dar recunoașteți și voi că sperați la eliminarea finalistei Cupei României (ediția 2015/2016).

*

Nu părăsiți Sala Sporturilor după meciul din Cupa României dintre CS Minaur și CSM Roman, căci povestea unei calificări istorice e la un pas să fie scrisă în orașul îndrăgostit lulea de handbal.

De la ora 20:00, naționala României de handbal masculin întâlnește reprezentativa Serbiei în partida care ne poate trimite la Campionatul European după o pauză de 22 de ani.

Orgoliul orașului care se străduiește să revină în lumina reflectoarelor din handbalul românesc a fost gâdilat de președintele federației, Alexandru Dedu:

“Nu am ales întâmplător Baia Mare, sunt mai mulţi factori care au dus aici: în primul rând, avem nevoie de public cunoscător care sesizează importanţa acestui meci, public care să fie lângă echipa naţională. În al doilea rând, Baia Mare este un oraş al handbalului, care trece printr-un moment nu tocmai fericit în momentul de faţă şi am vrut să arătăm sprijinul federaţiei şi faptul că ne pasă de ceea ce se întâmplă acolo. (frh.ro)

Și dacă toate cele spuse nu v-au convins de prezența obligatorie la meciul de joi seara, adăugăm și reîntâlnirea cu 4 „tricolori” care au evoluat la Minaur de-a lungul timpului: Valentin Ghionea, Ionut Ramba, Marius Sadoveac și Alexandru Csepreghi.

Antrenorul Xavier Pascual se va baza cu siguranță pe experiența acumulată de aceștia în campionatele puternice ale Europei și pe valul de simpatie resimțit din tribune.

Hai, Minaur! Hai, România!

sursă foto: frh.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *